Activități curriculare și extracurriculare

Crăciunul-sărbătoarea bucuriei

Proiectul Crăciunul-sărbătoarea bucuriei, care s-a derulat în perioada 13-23 decembrie 2021, a fost conceput în vederea cunoaşterii semnificaţiei religioase a Crăciunului şi modului în care poporul român îl sărbătoreşte, a descrierii datinilor şi obiceiurilor  legate de sărbătorirea Crăciunului: colindatul,  împodobirea bradului, sosirea lui Moş Crăciun, steaua etc., cunoaşterii semnificaţiei bradului şi a împodobirii acestuia, confecționării de felicitări și podoabe de Crăciun.

La serbarea susținută în data de 20 decembrie 2021 au participat 45 de elevi din clasele P-XI. Elevii au interpretat colinde şi cântece specifice sărbătorilor de iarnă și au recitat poezii dedicate iernii și sărbătorilor de iarnă.

            Elevii Liceului Tehnologic Special Pelendava s-au implicat în desfășurarea momentelor artistive, dezvoltându-și capacitatatea de cooperare, consolidându-și propriile valori și pe cele ale grupului din care fac parte. De asemenea, au fost promovate și stimulate capacitățile creatoare și artistice prin interpretarea cântecelor, colindelor și a prin recitarea poeziilor.


Cea mai mare lecție de voluntariat – ,,Și eu pot fi Moș Crăciun!”

În data de 15.12.2021 la LICEUL TEHNOLOGIC SPECIAL ”PELENDAVA” CRAIOVA, s-a desfășurat activitatea ,,Și eu pot fi Moș Crăciun!”, la care au participat profesori și elevi voluntari SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară),  care au realizat brăduți ornamentali, cu ocazia serbărilor școlare care marchează sosirea sărbătorilor de iarnă și a vacanței școlare.

Prin această activitate, s-a urmărit încurajarea implicării elevilor în acţiuni de voluntariat, precum și formarea unui comportament prosocial prin dezvoltarea unor trăsături de caracter precum toleranța, cooperarea, înțelegerea, altruismul etc. La activitate au participat 20 elevi de la clasele P-XI.      

Prin această activitate, s-a urmărit implicarea elevilor în acţiuni de voluntariat, precum și formarea unui comportament prosocial prin dezvoltarea unor trăsături de caracter precum toleranța, cooperarea, înțelegerea, altruismul etc. După o scurtă introducere, în care elevilor li s-a vorbit despre voluntariat și necesitatea acestei acțiuni în societate, elevii de la LTSP au urmărit videoclipul cu tutorialul pentru realizarea brăduților ornamentali din coli colorate. Sub îndrumarea profesorilor voluntari, elevii au realizat în echipă brăduții. Cu lucrările elevilor a fost organizată o expoziție în unitatea școlară.

La finalul activității, elevilor le-au fost distribuite cadouri donate de elevii și profesorii voluntari parteneri de la LT Tudor Arghezi, cu ocazia desfășurării activității Zâmbet pe chip de copil (15.12.2021).

            Elevii s-au implicat în desfășurarea activității, dobândind noi cunoştinţe și dezvoltându-și noi abilități în domeniul abilităților practice și al solidarității sociale. De asemenea, au înțeles importanța responsabilității civice, angajându-se să contribuie pozitiv, la nivel individual, la dezvoltarea societății și a comunității în care trăiesc.


 

În data de 6 decembrie 2021 La Liceul Tehnologic Special Pelendava  s-a desfășurat cu elevii claselor gimnaziale activitatea Sfinți și sărbători. Sfântul Ierarh Nicolae, în cadrul parteneriatului cu Fundația Cuvântul care Zidește.

După prezentarea vieții și activității Sfântului Ierarh Nicolae, elevii au participat la jocuri interactive pe platforma e-religie și au realizat lucrări practice (Cizmulița lui Moș Nicolae).

 


În data de 22.11.2021, la Liceul Tehnologic Special Pelendava (în incinta Centrului de Detenție Craiova), s-a desfășurat  activitatea extracurriculară interactivă outdoor/indoor intitulată Biblioteca vie: Cum am salvat planeta? (profesori organizatori Cîrlugea Daiana, Traistă Vasilică, Tașcu Minodora, Cîrlugea Marius).

Activitatea a fost derulată în cadrul Săptămânii Educației Permanente – Festivalul Șanselor Tale, ediția a XXII-a,  eveniment organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova și ISJ Dolj, sub egida Primăriei Municipiului Craiova și Consiliului Local Municipal.

Activitatea, la care au participat 15 elevi din  clasele P-XI,  a avut ca scop acumularea de noi cunoştinţe și dezvoltarea de abilități în domeniul educaţiei durabile.

Prima parte a activității, intitulată Copiii iau cuvântul, s-a desfășurat în grădina școlii, outdoor, unde elevii au avut ocazia să-și împărtășească experiențele personale (biblioteca vie), trucuri, pentru o viață responsabilă și stil de viață durabil.

A doua parte a activității,  Decolează cu propriile tale idei, s-a desfășurat în sala de clasă, indoor. Au fost distribuite avioane de hârtie, iar elevii au fost rugați să scrie o idee pe un avion despre consumul responsabil  și să lanseze avioanele. Când au prins un avion, au citit mesajul scris pe el, au adăugat pe aripile acestuia conținut propriu, idei, cuvinte, apoi au lansat avionul din nou.  După câteva lansări, a fost solicitat fiecărui participant să citească cu voce tare ce este scris pe avionul pe care îl avea.

A fost creată o listă de potenţiale subiecte la care elevii pot conlucra: Cum reducem risipa de plastic în viața noastră de zi cu zi? Cum reducem risipa de apă în viața noastră de zi cu zi? Cum reducem risipa de hârtie în viața noastră de zi cu zi? Cum reducem risipa de hrană în viața noastră de zi cu zi? Cum salvăm energie în viața noastră de zi cu zi?

            Elevii s-au implicat în desfășurarea activității și au împărtășit experiențele personale, dobândind noi cunoştinţe și dezvoltându-și noi abilități în domeniul educaţiei durabile. De asemena, au înțeles importanța implicării personale și a unui stil de viață durabil, angajându-se să contribuie pozitiv, la nivel individual, la ,,viitorul” planetei.


Calendarul activitatilor educative la nivelul scolii a cuprins activitati (dezbateri, mese rotunde, prezentari PPT, vizite, concursuri etc.), desfasurate 100%, având parteneri traditionali ai scolii (SEAP al PMT) sau alti parteneri (LTSB, fundatii, asociatii, institutii de cultura). In desfasurarea activitatilor extracurriculare si extrascolare s-au implicat majoritatea cadrelor didactice din scoala (93%).

Dintre activitati:

  • ,,Nu uita! Aceasta este viața ta’’ (activitate desfășurată cu Liceul Teoretic Amărăștii de Jos
  • 1 Decembrie
  • ,,O fabrica, o meserie, o sansa pentru viitor’’ (nr.439/10.04.2017)
  • ,,Ce pot face doua mâini dibace’’(nr.271/03.03.2017)
  • ,,Dragobetele sărută fetele’’- 24 februarie (nr.221/23.02.2017)

Literacy and numeracy in prison

Saptamana prevenirii traficului de persoane

expozitii cu lucrari de iarna realizate in cadrul atelierelor de creatie

Sub semnul lui Eminescu/In amintirea lui Eminescu

Expozitia Martisoarelor

Au fost propuse spre avizare si aprobate in CAEN/CAER 2 concursuri nationale: ACVILA si Dincolo de imaginatie este sufletul tau…

s-au desfasurat 2 cercuri pedagogice semestriale impreuna cu LTSB, SPS fiind organizatoarea cercului pedagogic din sem. II.

La SPS Craiova au fost organizate 3 cercuri cu elevii: pictura, pirogravura, modelaj. La aceste cercuri au  participat in mod constant 50 elevi-aprox. 25% (sem. I-28 elevi, sem. II-22 elevi). Lucrarile realizate in cadrul acestor cercuri au fost expuse in incinta scolii (cabinete, culoare), cu ocazia sarbatorilor de iarna, 1 Martie, 8 Martie, Paste, si au participat la următoarele expozitii:

Expozitia Martisoarelor-Muzeul Olteniei

A fost editata revista scolii Nuferi, iar elevii au fost indrumati de cadre didactice din scoala de diferite specializari.

 1,388 total views,  3 views today